Oracle endrer ikke direktesalget

Oracle endrer ikke direktesalget

Oracle økte både maskinvare- og programvaresalget i første kvartal. Ifølge Larry Ellison skal også Suns maskinvare selges direkte.

Oracle både maskinvare og programvaresalget i første kvartal.

Selskapet fortsatt selge direkte.

I Oracles første kvartal som ble avsluttet i august, økte salget av lisenser for ny programvare med 25 prosent til nærmere 1,3 milliarder dollar.

Omsetningen økte med 48 prosent til 7,5 milliarder dollar, og nettoresultatet økte med 10 prosent til 1,4 milliarder dollar. Selskapet viser også til vekst innen maskinvare, som selskapet fikk tilgang på med oppkjøpet av Sun tidligere i år.

- Vår programvare har vokst sterkt i alle regioner, og salget av nye lisenser har økt med 25 prosent. Innen hardware har vi vokst raskere enn forventet og våre Sun Solaris-servere og Exadata har vist vei, sier Safra Catz, administrerende direktør i Oracle, i en pressemelding.

Fortsetter direktesalget

På en pressekonferanse i forbindelse med kvartalspresentasjonen bekreftet Oracle-toppsjef Larry Ellison at selskapet vil videreføre og utvide fokuset på direktesalg med den nye maskinvareporteføljen.

Selskapet skal blant annet ansette 2 000 nye selgere og ressurser innen salg og service.

- Oracle er et direktesalgsselskap. Vi har direkteavtaler på programvaresiden, og vi trenger dem både for salg og service på maskinvare, sa Ellison ifølge SearchITChannel.com.

I forbindelse med selskapets Openworld-arrangement i San Francisco denne uken vil selskapet også lansere nye tilbud som kombinerer Suns maskinvare med Oracles programvare.

- Vi kommer til å investere over 4 milliarder dollar i forskning og utvikling i år, og vår sterke produktportefølje vil bli enda sterkere, sier Oracles viseadministrerende direktør Mark Hurd.

- Ødelegger for kanalen

Enkelte amerikanske Oracle-partnere som SearchITChannel.com har snakket med mener ansettelsen av Mark Hurd, tidligere toppsjef i HP, kan bidra til endre selskapets direktesalgsfokus.

Kevin McDonald i systemintegratøren Alvaka Networks i California mener usikkerheten knyttet til Oracles direktesalg gjør det vanskelig å bygge en forretningsmodell basert på selskapets tilbud.

Han mener imidlertid dette ikke er spesifikt for Oracle, og at kanalstrategi for mange selskaper handler lite om å forplikte seg i det lange løp.

- De hopper frem og tilbake mellom en direkte og indirekte salgsmodell. Hver gang de gjør det ødelegger de for kanalen, sier han.