IS Partner selges til jul

IS Partner selges til jul

Det nærmer seg salg av StatoilHydros datterselskap IS Partner. EDB er sannsynlig kjøper.

Det har vært kjent siden i vår at StatoilHydros datterselskap IS Partner skal selges. Under et pressemøte i går kom det fram at salget nærmer seg. Det er EDB-sjef Endre Rangnes som bekrefter dette.

- Jeg tror ganske sikkert at det blir et salg snart, trolig før jul, sier Rangnes.

Norges tredje største it-selskap har 640 ansatte, og hadde en omsetning på 1,4 milliarder kroner i 2006. Rangnes gjør det åpenbart at han er svært interessert i IS Partner, uten å gå så langt som å bekrefte at EDB er kjøperen.

- De har en portefølje som er svært interessant for oss og kan gi oss svært gode synergier. Det er det ingen tvil om, sier Rangnes, som naturlig nok verken vil eller kan si noe om en mulig kjøpesum.

Dansk samarbeid

Rangnes varsler uansett en kjøpsoffensiv i det nordiske tjeneste-markedet.

Et annet selskap han nevner som interessant for EDB, er danske Kommunedata (KMD), som EDB nylig har inngått en partneravtale med.

- KMD har mye av det samme på drift som vi har i Norge og har blitt vår partner på SAP i Danmark, sier informasjonssjef Torgeir Kristiansen i EDB.

KMD har 3500 ansatte og har historisk sett fungert som driftssentral for de danske kommunene. Selskapet omsatte for 3,4 milliarder danske kroner i 2006.

- Eierne har vært klare på at selskapet kommer i spill til neste år. Det er klart det kan kan være interessant å gjøre noe enda tettere enn en partnerskap, sier Kristiansen.

For mange selskaper

EDB har nå en markdsandel på 22 prosent i markedet for it-tjenester i Norge, ifølge tall EDB selv har kommet fram til, delvis basert på opplysnigner fra Gartner og IDC. EDB topper listen foran Ergo (10 prosaent) og IS Partner (7 prosent).

Markedet har en totalomsetning på 22,4 milliiarder kroner, og EDB forventer en vekst på 5-6 prosent i 2008 og at flere selskaper kan bli solgt. De 15 største selskapene har en markedsandel på 77,5 prosent, og det er egentlig ikke så mye, mener EDB-sjefen.

- Vi stor det blir mer konsolidering. Det er mange som kan komme i spill. Det blir spennende se hva som skjer med for eksempel den norske avdelingen av Steria, som er "sub-scale" i Norden, og Telecomputing, sier Rangnes.

Computerworld har ikke lykkes i å få tak i IS Partners direktør Ivar Arne Børset fredag morgen.

Oppkjøp Og Fusjoner