Q-Free kjøper britisk gps

Q-Free kjøper britisk gps

Bompengeselskapet Q-Free betaler millioner for britisk gps-teknologi.

Q-Free har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i London-baserte Building Capital. Selskapet ble etablert i 2002, og har ervervet høy kompetanse og bred erfaring innen veiprisingsindustrien gjennom en rekke europeiske prosjekter.

Kombinasjon

Building Capital har spesialisert seg på GNSS (GPS)-baserte løsninger, og det norske bompengeselskapet vil kombinere den britiske teknologien med sitt eget kamera- og brikkesystem.

- GNSS-baserte løsninger bli viktig i tiden fremover. Q-Free er i dag en av hovedaktørene innen ”cashless” veiprisingssystemer basert på DSRC (brikke) og ALPR (kamera). Ved å kombinere Building Capitals utprøvde GNSS-teknologi, nettverk samt Q-Frees erfaring, kan Q-Free raskt tilby markedet en avansert GNSS-basert veiprising-løsning, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i en børsmelding.

4-6 millioner

Vederlag for aksjene vil være en kombinasjon av kontanter og Q-Free-aksjer, med maksimum vederlag pålydende 600.000 britiske pund, men ikke mindre enn 360.000 pund i kontanter. Det tilsier en pris i norske kroner på mellom 3,7 millioner og 6,1 millioner. Avtalen trer i kraft 1. januar 2009, med endelig oppgjør 1. januar 2012.

De tre eierne, administrerende direktør David Rollafson, Nick Eaton og Niall Calvert, fortsetter i deres respektive stillinger etter oppkjøpet.