Q-Free kjøper kompetanse

Q-Free kjøper kompetanse

Nå skal det bli vanskeligere å slippe unna bompengene: Q-Free kjøper Dacolian.

Q-Free ASA har hovedkontor i Trondheim, og er en ledende leverandør av elektronisk bompengebetaling. De har installert slike systemer i 18 land, og nå vil de bli enda større og bedre.

LES OGSÅ: Brasil-avtale for Q-free

Selskapet har nå inngått en avtale med firmaet Dacolian B.V. om å kjøpe 70 prosent av aksjene, og resten skal kjøpes i løpet av to år. Decolian er et ni år gammel selskap med kontorer i Nederland, samt et joint venture i USA. Deres spesialitet er design av gjenkjennelsessoftware for trafikk- og transportsektoren. Denne teknologien vil nå Q-Free bruke i sine systemer.

- Oppkjøpet styrker Q-Frees posisjon som et ledende selskap innen " road user charging"-markedet. Gjennom dette oppkjøpet kan Q-Free tilby et bredere utvalg av løsninger og kompetanse til våre kunder, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i Q-Free i en pressemelding.

LES OGSÅ: Opp og ned for Q-Free

Prisen på alle aksjene vil ligge på mellom 7,1 millioner euro og 13,1 millioner euro. Q-Free har i dag 200 ansatte, mens Dacolian har 26.

- Oppkjøpet vil også representere Q-Frees første steg i det å addressere et bredere marked innenfor "intelligent transport system" (ITS), ettersom Dacolian i dag benytter sine løsninger for andre applikasjoner utover veiprising som estimering av reisetid, adgangskontroll, rettshåndhevelse og overvåking, avslutter en fornøyd konsernsjef.

Q-Free la også fram kvartalstall i dag. Sterk ordreinngang og bedre lønnsomhet sørget for en omsetningsvekst på 25 prosent til 136 millioner kroner og et driftsresultat på 11,3 millioner kroner, opp fra 7,2 millioner i samme periode i fjor.

Oppkjøp Og Fusjoner