Samsung avviser RIM-oppkjøp

Samsung avviser RIM-oppkjøp

Samsung avviser ryktene om at selskapet skal være interessert i å kjøpe Blackberry-produsenten RIM.

Den sørkoreanske elektronikkjempen Samsung Electronics avviser ryktene om at selskapet skal være interessert i å kjøpe Blackberry-produsenten Research In Motion (RIM).

- Ingen kontakt

Oppkjøpsryktene stammer fra bloggen BGR, som via en ikke navngitt kilde kunne fortelle at oppkjøpsforhandlinger mellom de to selskapene stoppet opp etter at RIM skal ha krevd en for høy sum for selskapet.

Ryktene førte til at verdien på RIM-aksjene steg med åtte prosent i går.

RIM ønsker ikke å kommentere påstandene, men James Chung, en talsperson for Samsung, sier til Bloomberg at selskapet aldri har vurdert å kjøpe den kanadiske konkurrenten, og at det ikke har vært noen kontakt mellom de to selskapene.

Samsung skal heller ikke være interessert i å benytte RIMs programvare i en lisensieringsavtale.

Stor kontantbeholdning

Samsungs kontantbeholdning på 22 billioner won (19 milliarder dollar) har ført til mange rykter rundts selskapets potensielle oppkjøpsplaner den siste tiden.

RIM tapte på sin side 75 prosent av aksjeverdien i løpet av perioden fra februar til desember i fjor, samtidig som Apple og Android-produsenter som nettopp Samsung tok en stadig større andel av smarttelefonmarkedet.

Men til tross for fallende markedsandeler i hjemmemarkedet fortsetter selskapet å utvide kundebasen, og har nå rundt 75 millioner brukere verden rundt.

Attraktiv kandidat

RIM fremstår med det som en attraktiv oppkjøpskandidat, og den kraftige nedgangen i aksjeprisen har gjort at investeringsselskaper som Jaguar Financial Corp. har rådet selskapet til å dele opp virksomheten, finne en kjøper og skifte ut ledelsen.

RIM er imidlertid et stort selskap å svelge, noe som begrenser antallet potensielle oppkjøpere.

- Man må huske at dette ville koste 10 milliarder, 12 milliarder, 13 milliarder dollar. Det er mye penger. Det er ikke mange som er villig til å bruke så mye penger, sier Colin Gillis, analytiker i BGC Partners, til New York Times.