Selger han OBC?

Selger han OBC?

Kilder hevder at norske Online Backup Company selges til Hollywood. De ansatte skal ha blitt informert i forrige uke - ledelsen vil ikke bekrefte.

Det norske it-selskapet Online Backup Company (OBC) er i ferd med å bli solgt. Kjøper skal ifølge Computerworlds kilder være det amerikanske it-selskapet J2 Global, med adresse på Hollywood Boulevard. Dette skal ha blitt opplyst på et møte i bedriften forrige torsdag.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier gründer Alexander T. Hagerup til Computerworld når vi ber han kommentere oppkjøpsplanene.

Hagerup er en av de store eierne i selskapet, sammen med investeringsselskapet Northzone som gikk inn med 30 millioner kroner i 2010.

Tøffe tider

OBC selger backup- og fildelingsløsninger til næringslivet, med kontorer på Aker Brygge i Oslo. Tross salgsplanene er selskapet inne i en vanskelig tid. De siste årene er kontoret i Tyskland gitt opp, kontoret i Sverige er kraftig nedskalert, og også ved hovedkontoret i Norge har det vært store nedskjæringer.

Da Northzone gikk inn som storinvestor i selskapet var det for å bygge OBC internasjonalt. Resultatet ble kontorer i Sverige og Tyskland. Men de varte ikke.

- Tyskland har vi lagt ned for en god stund siden. Kontoret kom aldri helt i gang, sier Hagerup.

- I Sverige har vi hatt business i to år, men vi startet med en strategi som viste seg å være tungrodd og ikke fungerte for oss. Vi klarte ikke å penetrere det markedet på egen hånd, så vi gjør det i samarbeid med Tech Data.

Han forteller at OBC bare hadde salgspersonell i Sverige, mens det tekniske personellet hele tiden har sittet i Norge.

I Norge anslår han at staben er kuttet med 10-15 personer på et par år.

- Vi vokser greit. Nedskjæringene hadde med utenlandssatsingen å gjøre. Det var bare støtteoperasjoner for å betjene to-tre andre land.

Negative resultater

I 2012 rapporterte selskapet tolv millioner kroner i negativt driftsresultat. Også i 2013 skal det ha vært et kraftig underskudd.

- Men i år kommer vi til å levere et positivt årsresultat, sier Hagerup.

Verken J2 Global eller investeringsselskapet Northzone vil kommentere saken overfor Computerworld. Northzone-gründer Tellef Thorleifsson, som er styreleder i i OBC, sender følgende SMS på vår forespørsel:

- Jeg har dessverre ikke anledning til å gi deg info om OBC. Skulle gjerne gjort det, men må avvente noen dager.

--

Vet du noe om dette? Tips oss på redaksjonen@computerworld.no

Oppkjøp Og Fusjoner