Selger unna Telmax

Selger unna Telmax

Telko selger sentralbordløsningen til Visionutveckling og går inn som deleier i det svenske selskapet.

Det norske selskapet Telko, som leverer løsninger for telefoni og maritim navigasjon, har solgt sin sentralbordløsning Telmax til svenske Visionutveckling AB.

Telmax omfatter sentralbordklient, webbasert brukerklient, synkronisering med AD og ADM, samt støtte for talepostkasser, kalendersystem og Microsoft OCS.

Telmax er hovedsakelig utviklet for Ericssons MD110, og støtter også Telenor Proffnett for mobiltelefoner via MD110/MXOne. Løsningen leveres både lokalt installert og som en tjeneste, og selges via partnerne Atea, Umoe IKT og Telefonselskapet.

Danner norsk datterselskap

Visionutveckling leverer løsninger for sentralbord, kontaktsenter og besøkssystemer. Selskapet vil danne et norsk datterselskap som vil fortsette å drive og utvikle den telefonibaserte virksomheten og tilby utvikling, support og salg i Norge.

Som følge av oppkjøpet går også Telko inn som deleier i Visionutveckling. Knut M. Hansen, administrerende direktør i Telko, blir styremedlem i det nye norske selskapet. Han er fornøyd med oppkjøpet.

- I Norge kommer virksomheten til å bli drevet som før via det nye selskapet, men med ytterligere støtte og kunnskap fra Visionutveckling, sier Hansen i en pressemelding.

Oppkjøpet forutsetter godkjenning fra det norske Konkurransetilsynet.