Selges Sun videre til HP?

Selges Sun videre til HP?

Oracle kjøper Sun, og kan selge maskinvaredelen videre til HP.

I slutten av mars skrev The Register at Oracle og HP sammen hadde ambisjoner om å kjøpe Sun Microsystems. Ifølge ryktene skulle Oracle beholde programvarevirksomheten (med Java og Mysql) mens HP ville overta Solaris og hele maskinvaredivisjonen. Men at denne planen gikk i vasken etter at IBM kom på banen.

Etter at fusjonssamtalene med IBM gikk i vasken, mye takket være den fortsatt mektige gründeren Scott McNealy som satte foten ned mot å la seg kjøpe opp av den langvarige rivalen, skal samtalene med Oracle igjen tatt form.

Ifølge Wall Street Journal var Jonathan Schwartz nemlig positiv til en avtale med IBM, mens en fraksjon i styret med den mektige gründeren Scott McNealy i spissen, motsatte seg en fusjon.

LES OGSÅ: Sun straffes etter IBM-bråket

Oracle skal senere i dag holde en pressekonferanse og forventes å komme med flere detaljer og om det kan være aktuelt å selge maskinvaredivisjonen til eksempelvis HP.

Flere bransjekjennere stiller et stort spørsmålstegn ved hva Oracle skal med maskinvare, og mener en splitting av Sun er høyst aktuelt.

Oppkjøp Og Fusjoner