Sharp kjøper opp partnere

Sharp kjøper opp partnere

Sharp har kjøpt to nye Sharp Center-forhandlere i Sverige. Selskapet avventer imidlertid å kjøpe seg inn på partnersiden i Norge.

Den japanske elektronikkgiganten Sharp kjøper to svenske Sharp Center-forhandlere i henholdsvis Jönköpings län og Västerbotten.

Målet er å styrke Sharps markedsposisjon og få bedre grep om kundene.

- Dette er to av de mest fremgangsrike Sharp Center-butikkene i Norden. Gjennom oppkjøpet styrker vi vår posisjon på det nordiske markedet, og vi kommer nærmere kompetansen, sier Henrik Flink, nordisk sjef for Sharps Document Division, til IT24.se.

Mer kontroll

I dag finnes det Sharp Center-forhandlere i 28 svenske byer. Tre av de 31 forhandlerne eies nå av Sharp.

Ifølge Henrik Flink er grunnen til at Sharp ønsker å eie Sharp Center-kontorene at selskapet ønsker å få mer kontroll om å få kontroll over maskinparken til kundene og slik få mer ut av utskriftstjenester.

Det gjør det også enklere for selskapet å inkludere it-produkter i tilbudet til kundene.

- Nå har vi også tilgang på produktområder som ligger tett opp til vår kjernevirksomhet, som for eksempel it og telefoni. Markedet etterspør leverandører som kan levere helhetlige løsninger, sier Flink.

Ingen planer for Norge

I Norge finnes det i dag åtte Sharp Centers og rundt 30 mindre partnere. Alle er selvstendig organisert.

I fjor ble Sharp Center Stavanger kjøpt opp av Magnar Eikeland AS, som leverer møbler og kontorutstyr. Sharp har selv imidlertid ikke planlagt noen oppkjøp i Norge.

- Vi har ikke planlagt noen oppkjøp i Norge og Finland, sier Henrik Flink til IT-Bransjen.

- Vi har mange dyktige partnere, og Sharp Center har en sterk stilling i Norden. Vi vil gjerne verne om det fremover, sier han.