Skal vokse på Telmax-oppkjøp

Skal vokse på Telmax-oppkjøp

Visionutveckling kjøpte før sommeren sentralbordløsningen Telmax. Innen fem år skal svenskene være størst på henvisningssystemer i Norge.

Telko solgte før sommeren sentralbordløsningen Telmax til svenske Visionutveckling, som jobber med det selskapet kaller henvisningssystemer.

Nå har Visionutveckling etablert det norske datterselskapet Telmax AS for å kunne tilby utvikling, support og salg her. Knut Markegård er ny administrerende direktør for det nye selskapet.

- Visionutveckling har siden 2002 vokst til å bli en av de to største aktørene innen henvisningssystemer i Sverige. Vi støtter de fleste telefonsentral og operatører på markedet. Alle kunder skal kunne bruke løsningene våre. Vi er ikke låst mot en aktør, men støtter alle, gjerne også samtidig, sier Markegård.

Nå vil svenskene altså også ta sin del av det norske markedet.

- Vi har et mål om å bli størst i Norge i løpet av fem år. Det har vi klart i Sverige, det skal vi også klare i Norge. Det skal ihvertfall ikke stå på produktene.

Skal dekke hele markedet

I tillegg til TelMax produktene, vil det nye selskapet også føre hele Visionutvecklings produktportefølje.

Telmax-løsningen vil dermed omfatte blant annet sentralbordklient, webbasert og mobilbaserte brukerklienter, opplest fravær og taletjenester, synkronisering med AD, kalender og CRM, besøksystemer, statistikk og debitering, driftsmoduler, samt presence og mobilstatus.

Trio er ifølge Knut Markegård den nærmeste konkurrenten i det norske markedet.

Alle selskapets produkter kan enten leveres som en installasjon ute hos kunden, via hosting eller som en tjeneste fra en operatør. De kan også leveres enten frittstående mot en mobilløsning eller integreres med Microsoft OCS, Lotus Sametime og en rekke andre systemer.

- Gamle Telmax har i hovedsak rettet seg mot store kunder med 300 ansatte og oppover, mens Visionutveckling har løsninger ned til 10 til 20 ansatte. Vi leverer også løsninger til hosting og serviceprovidere. Blant annet har Telenors Proffnett Sentralbord Pluss vært basert på Telmax' løsninger frem til nå, sier Markegård.

Hundre prosent kanal

Svenske Visionutveckling har i dag 80 ansatte og en utviklingsavdeling på 20 mann. I løpet av seks til tolv måneder skal Telmax ha mellom fire og fem ansatte i Norge.

Knut Markegård forteller at Telmax fra før har over 1 000 bedriftskunder på det norske markedet, alt fra store offentlige kunder på over 10 000 brukere, og ned til mindre bedrifter med mobile løsninger.

Selskapet vil utelukkende selge sine løsninger gjennom partnere. Gjennom oppkjøpet av Telmax har de fått tilgang på en etablert salgskanal av større systemintegratører og tjenestetilbydere. I tillegg distribuerer selskapet produkter til en del mindre forhandlere gjennom distributøren Westcon.

- Neste skritt blir å utvide nedslagsflaten med større produktutvalg mot flere kunder. Nå har vi heldigvis også tilgang på et stort apparat med utvikling, teknisk support, leveranse og markedsresurser i Sverige, sier Markegård.