Slik blir veien videre for Sun

Slik blir veien videre for Sun

Oppkjøpet er endelig i boks. Slik skal Oracle tjene penger på Sun.

Oracle har endelig gjennomført Sun-kjøpet, og staker ut veien videre. De er klare for å gjøre kjapp profitt på sin nykjøpte kompis.

- Oracle er et mye mer forretningsaktig og effektivt selskap, og jobber mye mer effektivt når det gjelder hvordan de markedsfører og selger produkter, sa tidligere leder for Suns systemgruppe, nå direktør i maskinvareingeniørkorpset til Oracle, John Fowler, på en pressekonferanse sent i går kveld.

Blant annet skal Oracle effektivisere leveranseleddet ved å bygge servere på bestilling og sende dem rett fra fabrikk til kunde. Gamle Sun bygde derimot et bestemt antall maskiner og sendte disse til distribusjonssentre. Der ble de liggende til kunder bestilte. Det førte til at usolgte maskiner måtte sendes tilbake til fabrikken for å rekonfigureres eller oppgraderes.

Oracle vil også halvere antallet produsenter Sun har forholdt seg til og bygge servere på vesentlig færre steder.

Ansetter flere selgere

Den nye eieren øker også salgsinnsatsen og ansetter 2000 personer der egne team skal spesialisere seg på tapelagring og servere. Disse skal belønnes ut fra nettoverdien av salget, ikke ut fra bruttoverdien.

Dette er stikk i strid med hva enkelte analytikere hadde trodd, at Oracle-topp Larry Ellison heller skulle kutte i salgsstaben for å spare penger. Ellison mener imidlertid det ville vært uansvarlig.

- Vi ansetter 2000, og det kommer til å være det dobbelte av antallet folk vi vil sparke, sier han.

Selskapet vil imidlertid ikke spesifisere konkret antall folk de allerede har sparket og hvor mange flere som må gå.

Java og Mysql lever videre

Oracle har planer om å holde liv i det meste av Suns produkter, deriblant Mysql-databasen. Mange fryktet at Oracle ikke ville prioritere denne, av redsel for at den skulle kannibalisere deres egen Oracle-database. Men den gang ei. Mysql skal ha eget salgsteam i tillegg til at kode, støtte og kompabilitet mot andre Oracle-produkter skal utbedres.

- Vi skal lage Mysql bedre, sier Oracles bedriftsarkitekturdirektør Edward Screven.

Myqsl vil integreres med Oracle Enterprise Manager, Secure Backup og Audit Vault-teknologier.

Det slås også ring om Java, som produktutviklingsdirektør Thomas Kurian omtaler som kronjuvelen i Sun-kjøpet. Oracle har planer om å investere og revitalsiere Java-utviklermiljøet og gjøre Java Community Process, den formelle prosessen som lar interesserte parter involveres seg i utviklingen av selve Java, mer deltakende. Sun har tidligere fått kritikk for å ta for mye styring over prosessen.

Lager skyoffice, men slenger Sun-skyen på dynga. Les mer på neste side!

Oppkjøp Og Fusjoner