Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Hantverksdata kjøper Digitalpenn, Ateles inngår partnerskap med Zend.

Det svenske selskapet Hantverksdata Norden AB leverer it-systemer til håndverksbransjen i Sverige, Finland og Danmark. Nå etablerer de seg også i Norge via oppkjøpet av Digitalpenn AS.

Digitalpenn AS har siden 2006 levert dokumentasjonssystemer til den norske service- og elektrobransjen. Nå har Hantverksdata kjøpt alle aksjene i selskapet.

- Vi har i en periode lett etter rett samarbeidspartner i Norge, sier Mikael Viotti, direktør i Hantverksdata i en pressemelding.

Han er sikker på at Digitalpenn med sine bransjekompetente medarbeidere, markedsposisjon og produktportefølje sammen med Hantverksdatas ressurser vil bli en veldig spennende og fremgangsrik aktør i det norske markedet.

Daglig leder i Digitalpenn, Arnfinn Revelsby, er svært fornøyd med oppkjøpet, og forteller at den daglige virksomheten i Digitalpenn fortsetter som vanlig.

På kort sikt skal selskapet bytte navn fra Digitalpenn AS til Håndverksdata AS, og på litt lengre sikt er planene å lansere flere nye produkter i det norske markedet.

Ateles inngår partnerskap med Zend

Ateles Consulting utvikler løsninger for e-handel til store og mellomstore bedrifter siden 2001, og har lenge brukt Zend Technologies sine produkter i utviklingen.

Nå inngår selskapene partnerskap for å øke kompetansenivået ytterligere, heter det i en pressemelding fra Ateles.

- Vi har gjennom lang tid sett verdien ved å bruke Zends produkter til å effektivisere vårt daglige arbeid og våre løsninger. Å inngå et partnerskap med Zend for å styrke vår kompetanse ytterligere er et naturlig neste skritt for oss, sier Mats Lundström i Ateles Consulting.

Zend Technologies er også glade for at samarbeidet blir formalisert i partnerskap.

- Ateles har brukt Zend i flere år og har vist stor kompetanse på våre produkter. Det er med glede at vi nå tar dette samarbeidet til et offisielt partnerskap, sier Christian Durel, direktør for Zend EMEA-regionen.

Kjenner du noen som har byttet jobb, inngått kontrakter og avtaler eller har noe spennende å dele om norsk it? Send tips til IT-Bransjen!

Oppkjøp Og Fusjoner