Sony-oppkjøp fra Apple?

Sony-oppkjøp fra Apple?

Ryktene verserer om et mulig oppkjøp av det japanske selskapet.

De siste dagene har ryktene florert om at Apple har planer om å kjøpe opp den japanske teknologigiganten. På tirsdag førte spekulasjonene til at verdien på Sony-aksjene økte med nærmere tre prosent.

Ryktene skal ifølge newzealandske Reseller News delvis skyldes en artikkel i Barron's, som spekulerte i at Apple kunne være interesserte i å kjøpe enten Adobe, Sony eller Disney.

En annen grunn kan være svaret Apple-sjef Steve Jobs ga på en spørsmålet om hva selskapet planlegger å gjøre med de 51 milliarder dollarene selskapet sitter på.

- Enn så lenge har vi valgt å holde kruttet tørt, ettersom vi mener det finnes en eller flere strategiske muligheter for oss i fremtiden, sa Jobs.

Talspersoner fra Sony ønsker ikke å kommentere ryktene. Heller ikke alle analytikere tar ryktene for god fisk. Blant annet sier en en analytiker i Tokyo sier til Reseller News at et oppkjøp av Sony neppe vil bli tatt godt imot.

- Hvis Apple forsøker å kjøpe hele Sony vil det bli sett på som en kapring, og det vil sannsynligvis neppe ende med suksess i Japan. Jeg tror ikke Sony ønsker å slå seg sammen med Apple siden selskapet jobber med Google for å konkurrere mot Apple.