Storfusjon i kraft-it

Storfusjon i kraft-it

Programvareselskapene Elis, Popkorn og Process Vision Oy slår seg sammen til en nordisk gigant.

Den nye, og svært store, babyen heter Enoro.

Det er Sunnfjord-bedriften Elis, Hamar-bedriften Popkorn og det finske selskapet Process Vision som fusjonerer, offisiell lansering var på Billing/CRM-messen i Amsterdam i går.

Barnet vil allerede ved fødselen bli markedsleder i Norden og blant de ledende i Europa på løsninger for kraftselskaper og operatører.

Partnere med samme eier

Elis og Popkorn fikk i januar 2011 samme eier, Herkules Private Equity Fond III. Process Vision ble i samme år kjøp opp av Herkules III og Elis Holding AS. Trioen har siden da samarbeidet tett i en bransje i endring som følge av Advanced Metering Infrastructure-implementeringer.

Til sammen får de nå 300 ansatte i 12 kontorer. Kundekretsen er alt fra små- og mellomstore kraft- og nettselskap til multinasjonale energiselskaper, systemoperatører og kraftbørser.

Økt etterspørsel

Enoro forventer en økt etterspørsel innen Smart Grid og kundeinformasjonssystem (CIS)-løsninger. De betjener til dags dato 300 MDM-/Smart Grid-installasjoner, over 110 CIS-installasjoner, og mer enn 14.000.000 målepunkter over hele Europa, skriver de i en pressemelding.

- Vi tror våre løsninger blir førstevalget for nordiske og europeiske energiselskaper, sier Åge Lønning, administrerende direktør i nye Enoro.