Stretto og Nicator fusjonerer

Stretto og Nicator fusjonerer

Hjemme-pc-markedet får en ny storaktør når Stretto og Nicator nå slår seg sammen.

Oslo-baserte Stretto driver netthandel for datautstyr og salg av hjemme-pc til bedrifter. Nicator holder til i Tønsberg, og har også salg og administrasjon av hjemme-pc-løsninger til bedrifter som sin kjernevirksomhet.

Hjemme-pc-markedet er basert på at arbeidstakere kan kjøpe datautstyr for cirka 10.000 kroner, som finansieres ved et skattebesparende bruttolønnstrekk på maksimalt 280 kroner i måneden.

Stretto kjøpte ved nyttårsskiftet hjemme-pc-virksomheten til Abax, og sammen med Nicator blir det nye selskapet den største merkevareuavhengige aktøren i markedet.

- Det er på høy tid at bransjen opplever konsolidering. Gjennom hjemme-pc-ordningen, som gjør datautstyr rimeligere, stimulerer myndighetene datakompetansen til norske arbeidstakere. For å sette denne målrettede politikken ut i live, er det bransjens ansvar å sikre at det skapes enheter som er levedyktige, sier styreleder i Stretto, Thorstein Berg, som også blir styreleder i det nye selskapet.

To kontorer

Administrerende direktør Tom Ivar Solbakken i Nicator får tilsvarende stilling i det nye selskapet som vil ha en budsjettert omsetning på 105 millioner kroner i 2009.

Det nye selskapet vil ha to kontoradresser – én i Oslo og én i Tønsberg. Transaksjonen gjennomføres ved at eierne av Nicator Norge får oppgjør i aksjer i Stretto.