Svensk hjelp til RIMs nettbrett

Svensk hjelp til RIMs nettbrett

Kjøper opp svenske TAT for å lage nettbrettet Playbook.

Det svenske teknologifirmaet The Astonishing Tribe (TAT) skal hjelpe Blackberry å utfordre Apples Ipad. Selskapet er nylig oppkjøpt av kanadiske Research In Motion (RIM), og vil dermed få en sentral rolle i utviklingen av Blackberrys nettbrett Playbook, melder it24.se.

RIM er selskapet bak mobilmerket Blackberry, som lenge har vært en av Apples argeste konkurrenter. Etter planen vil det kanadiske firmaet lansere Ipad-utfordreren Playbook i løpet av vinteren. TAT vil jobbe med brukergrensesnittet for nettbrettet.

Utviklet Android

- Jeg vet ikke om vårt arbeid rekker å få resultater før den slippes i vinter, men det er dette produktet og videre versjoner av det som vi kommer til å jobbe med, forteller TAT-grunder Hampus Jakobsson til it24.se.

Han var med å danne TAT sammen med en gruppe venner i 2002, og siden den gang har selskapet vokst kraftig. Blant annet var TAT sentrale i utformingen av Googles operativsystem Android, og også Nokia og Sony Ericsson har benyttet seg av selskapets tjenester.

Ukjent prislapp

Hva selskapet ble solgt for er ennå ikke offentliggjort, men det spekuleres i svenske aviser i en prislapp på et par hundre millioner svenske kroner. TATs hovedkontor vil fortsatt bli liggende i Malmø, og ingen av selskapets seks grundere er fristet til å forlate skuta selv om lommeboka har blitt fetere etter salget.

- Dette er bare det neste skrittet for TAT. Vi blir værende i TAT som vanlig, lover Jakobsson.

Oppkjøp Og Fusjoner