Tause om Hydro IS-ønsker

Potensielle kjøpere av Hydro IS Partner holder kortene tett til brystet. - Ingen kommentar, sier Svein Berntsen i Umoe IKT.

Publisert Sist oppdatert

Når en av Norges største it-avdelinger legges ut for salg blir bransjen nervøs. Hydro IS Partner skal med sine 920 ansatte selges, og det er mange aktører i Norge som i utgangspunkt kan anses som potensielle kandidater til å ta over. Blant annet nevnes EDB Business Partner, Umoe IKT, CSC, WM Data og Ergogroup som hete tips.

Men om det er allerede er samtaler om kjøp er det ingen som vil uttale seg om det nå. Både Tor Malmo i WM Data og Svein Berntsen i Umoe IKT viser svært lite interesse for å snakke om Hydros it-selskap.

- Ingen kommentar, svarer daglig leder i Umoe IKT, Svein Berntsen, på alle spørsmål vi rekker å stille rundt hans interesse for oppkjøpet, betydningen for det norske markedet, og eventuell pris, før han trykker på av-knappen

Men han røper at Umoe IKT ikke har rukket å starte en eventuell prosess for å overta Hydro IS Partner, som skulle gjøre selskapet med

- Det er ingen prosesser i gang. Hvis det blir det, ville vi holde kortene tett til brystet, sier Berntsen.

Heller ikke Malmo er spesielt snakkesalig.

- Dette har jeg ikke kommentarer til. Vi har ikke rukket å tenke gjennom dette. Det er masse konsolideringer på gang, det er en del av markedet i Norge nå. Men det kommer ikke som overraskelse at Hydro IS Partner selges, det har vært annonsert i flere år, sier han.

- Typisk selskap for CSC

Per Christian Nauste i CSC mener at Hydro IS Partner er et interessant selskap.

- Vi følger med på mange virksomheter, inkludert Hydro IS Partner. Det er først i dag de formelt bekrefter et salg, og vi må se hvordan vi forholder oss til det. Men dette er et typisk CSC-aktig selskap, og vi kommer til å kikke på det, sier Nauste.

Men CSC må først ha flere avklaringer før de setter i gang med samtaler.

- Det er veldig avhengig hva som følger med Hydro IS Partner. Vi må se på hvilke avtaler som følger med på kjøpet, i forhold til det nye konsernet StatoilHydro. Følger de rette kontrakter med, hadde det klart medført en styrking av oss i industrisegmentet, hvor vi i Norge ikke har hatt en tung tilstedeværelse, sier han.

LES OGSÅ: Millionsmell for Hydro IS Partner

- Hva følger med?

Om salget vil endre markedet i Norge er ikke sikkert, mener Nauste.

- De ansatte skal vel først og fremst fortsette med det de jobber med, med de kontrakter og kunder de følger. På sikt kan et slikt oppkjøp påvirke forholdene i markedet.

Nauste påpeker at Hydro IS partner har en spesiell rolle.

- Det er usikker hva slags partner dette selskapet blir. Det er en aktør som er mest rettet mot sin egen virksomhet. Kanskje først på sikt kan de komme i gang med andre typer prosjekter. Men de har mye kompetanse, både bransjespesifikk og it kompetanse, sier Nauste.

Konsernsjef Terje Mjøs i Ergogroup var i mange år sjef for Hydro IS partner, og helt klart blant de sannsynlige kjøperne av selskapet. Ergo har de siste to årene nærmest doblet sin omsetning gjennom oppkjøp.

- Etter fusjonen mellom Statoil og Hydro er det ikke overraskende at Hydro IT nå legges ut for salg. Og jeg syns det er naturlig at man tenker på oss i denne sammenhengen. Vi er opptatt av lønnsom vekst, ellers vil jeg ikke kommenterer dette nærmere, sier Mjøs.

Han legger imidlertid til at han syns Hydro IS er godt drevet og selskap med en god utvikling spesielt innenfor Hydro Aluminium.

Koserndirektør informasjon i EDB, Geir Remman, vil ikke uttale seg om Hydro IS i denne fasen.

LES OGSÅ: Hydro IS Partner skal selges