Arkivfoto: Skuld (CC BY 3.0) 

MER TIL HAVS: Telenor Maritime kjøper Satpoint som del av nordisk satsing på mobile bredbåndstjenester. Arkivfoto: Skuld (CC BY 3.0) 

Telenor satser nordisk og kjøper svensk

Tredje inn i Telenor Maritime i oppkjøpsrunden til 200 millioner er svenske Satpoint.

Svenske Satpoint, som leverer profesjonelle tjenester innen nettelefoni (VoIP), GSM-mobil, videodistribusjon (VOD) og TV, innlemmes i Telenor Maritime. Selskapet leverer disse tjenestene til 125 installasjoner på ferger, kommersielle fartøy og flytende boinstallasjoner.

Fjerde så langt

I løpet av de første ni månedene i år selskapet kjøpt fire virksomheter med Satpoint. Fra tidligere er det Norge, Malaysia og Maritime Communications i Sverige som er kjøpt, for totalt 200 millioner svenske kroner. Av dette er 135 millioner betalt kontant.

Hvor mye Satpoint har kostet er ikke oppgitt fra Telenor. Men i fjor hadde de åtte ansatte i Satpoint 56,8 millioner svenske kroner i omsetning og et resultat på 9,1 millioner kroner.

Satser nordisk

- Det er viktig å merke seg at den maritime sektoren har gjennomgått en periode med konsolidering. Ved å kjøpe Satpoint, styrker vi vår posisjon i Nord-Europa og i viktige kundesegment som ferger. Vi vil påvirke og drive den pågående omleggingen av virksomheten i den maritime næringen gjennom våre smarte nettverk, sier Frode Støldal, sjef for Telenor maritime, i en pressemelding.

Satpoint skifter navn til Telenor Maritime.

Oppkjøp Og Fusjoner