Telenor i tenkeboksen

Telenor i tenkeboksen

Etter heftig press ser Telenor etter andre måter å finansiere indiske Unitech Wireless på.

- Telenor-ledelsen ble nok overrasket over hvor negativt markedet tok imot emisjonen, sier analytiker Tore Tønseth i Parento til Finansavisen.

Han viser til Telenors retrett i saken om Unitech Wireless i India, som Telenor ønsket å kjøpe for 1,07 milliarder dollar for en måned siden. Telenor-ledelsen fikk en smekk av aksjemarkedet, og Telenor-aksjen sank 26 prosent på én dag – ikke bare fordi folk mente kjøpet virket dyrt, men også på grunn av tilhørende emisjon på 12 milliarder.

Det var i går det ble klart at Telenor nå vurderer alternativer til den 12 milliarders emisjonen. Aksjen steg opp 2,73 prosent på nyheten.

- At de nå gjør retrett et et prestisjetap for ledelsen, men det er ti ganger bedre enn å tape ansikt hos minoritetsaksjonærene, sier analytikeren til Finansavisen.

Ikke utbytte

Han mener Telenor i stedet kan droppe utbyttet for 2008.

- Det er ingen vits i å betale ut 4-6 milliarder kroner i utbytte, for så å hente inn 12 milliarder gjennom en emisjon, sier Parento, men legger til at det også finnes andre mindre optimale muligheter, blant annet å gjeldsfinansiere, selge eiendom eller kjøre på med en mindre emisjon på seks milliarder.

Nyheten fra telegiganten gjør uansett at analytikere og minoritetsaksjonærer jubler.

- Man har hatt følelsen av at dette ville komme. Men at de sier det rett ut er positivt, sier analytiker Martin Hoff i Arctic Securitues til Finansavisen, selv om han er overbevist om at det blir en form for emisjon uansett.

Oppkjøp Og Fusjoner