Teleplan kjøper krisehåndtering

Teleplan kjøper krisehåndtering

Teleselskapet Teleplan kjøper seg inn i Trondheims-firmaet 1 Voice. - Vårt felles mål er at vi skal bli ledende i Europa, sier Kjetil Mollan i 1 Voice.

Teleplan har inngått avtale om overtagelse av 33,34 prosent av Trondheimsfirmaet 1 Voice. Teleplan og 1 Voice blir med dette den ledende leverandøren av programvare for beredskap og krisehåndtering i det nordiske markedet.

Trondheimsbaserte 1 Voice startet i 2006 med sine dataløsninger for beredskapshåndtering. Årsaken til at Teleplan nå investerer i 1 Voice, er Trondheim-selskapets sterke posisjon i et voksende marked for beredskap- og krisehåndtering.

De to selskapene har tidligere samarbeidet tett, blant annet i utviklingen av Utenriksdepartementets nye løsning for beredskap og krisehåndtering. Nå går Teleplan inn på eiersiden med 33,34 prosent ved å overføre egenutviklet programvare for risiko- og sårbarhetsanalyse og krisehåndtering til 1 Voice.

- Ledende i Europa

- Med dette får vi det beste fra to miljøer og to produkter som blir presentert i en ny produktportefølje som slippes på markedet i løpet av sommeren, forklarer administrerende direktør Kjetil Mollan i 1 Voice, i en pressemelding.

Teleplan vil med kjøpet styrke posisjonen som viktigste samarbeidspartner for 1 Voice nasjonalt og internasjonalt.

- Dette er et av de meste spennende og sterkest voksende markedene de neste årene. Derfor skal vi jobbe tett sammen, og har en offensiv plan for hvordan vi skal tilegne oss de ulike markedene, sier adm. direktør Asgeir Myhre i Teleplan.

- Vårt felles mål er at vi skal bli ledende i Europa. Vi har den teknisk beste og mest moderne løsningen i markedet, som sammen med Teleplans sterke posisjon vil gi oss en konkurransekraft og leveranseevne til å nå dette målet, sier Kjetil Mollan administrerende direktør i 1 Voice.