Teliasonera avslår FT-budet

Teliasonera avslår FT-budet

France Telecom har lagt inn et bud på 242 milliarder norske kroner for Teliasonera. Svenskene avslår budet.

Den franske telekomgiganten har lagt inn et bud på 242 milliarder norske kroner for Teliasonera. Med det svensk-finske selskapet er ikke imponert og avviser budet.

Styreforman i Teliasonera, Tom von Weymarn, uttaler at styret ikke vil støtte France Telecoms oppkjøpsforsøk.

- Budet er for lavt, sier von Weyman til Computer Sweden.

Styret stiller seg enstemmig bak von Weyman.

- Teliasonera er et sterkt konsern med svært gode muligheter for vekst. Styret og ledelsen har fokus på å utnytte selskapets fulle potensial, og utvikle sterk og langvarig inntektvekst, med maksimalisering av fortjenester for våre aksjonærer. Dette indikative budet på 56,225 svenske kroner per aksje undervurderer verdien i potensialet betydelig, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Børsnoteres

Budet på 242 milliarder kroner er en kombinasjon av aksjer og kontanter. 52 prosent er kontant betaling, og tilsvarer 63 kroner per TeliaSonera-aksje.

De resterende 48 prosentene vil aksjonærene få oppgjort i France Telecom-aksjer, hvor bytteforholdet vil være 11 Teliasonera-aksjer per France Telecom-aksje.

Hvis oppkjøpet går gjennom planlegger franskmennene å notere aksjene på Stockholms- og Helsinkibørsen.

Ifølge Dagens Industri, ser France Telekom store synergieffekter gjennom et samarbeid med den svenske teleoperatøren. Målet er å få en bedret forhandlingsposisjon for nett og it-investeringer, innkjøp av telefoner, forskning og utvikling, samt optimering av teletrafikken, skriver E24.

Oppkjøp Og Fusjoner