Thinfilm kjøper i Silicon Valley

Thinfilm kjøper i Silicon Valley

Betaler 23 millioner - får 23 ansatte, 256 patenter og tilgang til tingenes internett.

Norske Thinfilm har kjøpt Kovio Technologies for 23 millioner kroner, får med seg 23 ansatte, et testsenter i Silicon Valley og 256 patenter.

- Bare det å registrere 256 patenter, som vi nå kjøper, ville alene kostet over 65 millioner kroner (10 millioner USD), sier Thinfilm-sjef Davor Sutija til Finansavisen.

Minne på kort hold

Kovio arbeider med teknologi innen NFC, Near Field Communications. Dette er en trådløs nettverksstandard som tillater dataoverføring på svært korte avstander, og svært enkel sammenkopling.

NFC er brukt i de fleste skikkelige smarttelefoner, og er ansett som en av mange komponenter i den utviklingen som kalles tingenes internett.

Thinfilm hevder dette gjør dem betydelig større i det nordamerikanske markedet og at det skal åpne for at deres minneteknologi kan brukes i trådløs kommunikasjon med Android-telefoner. Dette skal visstnok framskynde lansering i markedet med et til halvannet år, ifølge Sutija.

Selskap i trøbbel

Investorene bak Kovio har puttet nesten 700 millioner kroner inn i egenkapitalfinansiering siden oppstarten for 13 år siden. Selskapet har slitt med å få inntekter fra teknologien, eierskap og finansiering siden 2009, forteller Finansavisen.

Thinfilm utvikler teknologi der minnekretser trykkes på en plastvariant. Selskapet har 30 ansatte og kontorer i Oslo, San Francisco og Tokyo, og et forskingssenter i Linköping. Selskapet ble etablert som datterselskap til børsboblen Opticom i forrige årtusen, og har vært børsnotert som eget selskap siden 2008.

Oppkjøp Og Fusjoner