Tier om mulig Netonnet-oppkjøp

Tier om mulig Netonnet-oppkjøp

Siba-sjef Bengt Bengtsson holder kortene tett til brystet i forbindelse med et mulig oppkjøp av Netonnet.

I romjulen ble det klart at den svenske elektronikkjeden Siba trolig er i ferd med å kjøpe opp en av sine konkurrenter, nemlig Netonnet.

Taper penger

Sistnevnte sliter med økonomien, og leverte senest et tap på 14 millioner kroner i tredje kvartal.

Netonnet annonserte dessuten nylig at 70 mann forsvinner fra selskapet.

Hos Sibas investeringsselskap Waldir holder man kortene tett til brystet hva den videre oppkjøsstrategien angår, skal vi tro svenske IT24.

Waldir er nå største enkeltaksjonær i Netonnet med sine 30,2 prosent, en eierandel som har økt fra 21,9 prosent fra februar 2008 til dags dato.

Utløser budplikt

Med den siste økningen utløser Waldir også budplikt ifølge svenske børsregler. Det innebærer at selskapet må legge frem et bud på gjenværende aksjer i selskapet innen en gitt tidsfrist, alternativt selge seg ned igjen. Sistnevnte blir etter hva avisen erfarer sett på som lite sannsynlig.

Konsernsjef i Siba og styreformann i Waldir, Bengt Bengtsson, vil ifølge avisen ikke si noe mer om hvorvidt Siba har ambisjoner om å kjøpe resten av selskapet eller ei.

Klokken tikker

Bengtsson og Siba har nå knappe tre uker på seg til å bestemme seg. Dersom Waldir velge å fremsette et bud, vil det tilsvare en pris på 40,5 kroner per aksje.