Tietoenator negative til milliardbud

Tietoenator negative til milliardbud

Cidron Services byr 1,1 milliarder euro for Tietoenator. - For lite, mener styret i det finske selskapet.

Cidron Services legger 1,1 milliarder euro på bordet, rundt 8,9 milliarder norske kroner, for å sikre seg den finske konsulentgiganten Tietoenator. Kontantbudet på 15,50 euro per aksje innebærer en budpremie på 38 prosent sammenliknet med onsdagens sluttkurs.

Tietoenator-styret har ikke vært i samtaler med Cidron Services i forkant av budet, og deres første reaksjon er negativ.

- Vi kommer til å utrede tilbudet nøye, men styrets foreløpige oppfatning er at budet, som er foretatt uten vår medvirkning, ikke tilsvarer den virkelige verdien av Tietoenators aksjer, sier TietoEnators styreleder Matti Lehti i en pressemelding.

EDB-konkurrent

Den finske tjenesteleverandøren har 16 000 ansatte i 30 land, og er en konkurrent til norske EDB Business Partner i det nordiske markedet.

Til tross for høykonjunkturene har den finske konsulentkjempen slitt tungt de siste årene, som har vært preget av lederskifter, resultatvarsler og brutte løfter. Selskapet har likevel beholdt en sterk konsulenttjeneste med sterk inntjening og stabile kunderelasjoner.

LES OGSÅ: Tietoenator styrter på børsen

Relativt ukjente Cidron Services er indirekte eid av det svenskstyrte private equity-fondet Nordic Capital, som også har store eierandeler i blant annet farmasøytselskapet Nycomed og kommunikasjonsselskapet Dangaard Telecom.

Dersom oppkjøpet lykkes, vil Cidron Services ta Tietoenator av børsen, og innsette tidligere viseadministrerende direktør i Teliasonera, Harri Koponen, som arbeidende styreformann.

– Tietoenator har som markedsleder i Norden en sterk posisjon med en imponerende kundebase. Vi er overbeviste om at vi sammen med Tietoenators kompetente medarbeidere kan bygge videre på Tietoenators styrker og med støtte fra en engasjert eier, skape et enda sterkere selskap, sier Koponen i en pressemelding.

Oppkjøp Og Fusjoner