Toshiba kjøper konkurs-SSD

Toshiba kjøper konkurs-SSD

OCZ har inngått avtale om å selge sin SSD-divisjon, inkludert maskin- og programvareavdeling, til Toshiba.

OCZ har lenge slitt med økonomien, og gikk i konkursbeskyttelse for omlag en uke siden. Nå har Toshiba kapret en vesentlig del av konkursboet når de overtar OCZ sin SSD-divisjon (solid state drive) for omlag 214 millioner kroner.

Under avtalen skal OCZ fortsette å støtte eksisterende kunder, og Toshiba skal finansiere selskapet for å sikre driften av selskapet mens avtalen er til godkjenning i skifteretten, slik det er i tilfeller av konkursbeskyttelse.

Da oppkjøpet blir godkjent vil Toshiba få tilgang til OCZ sin propritære kontrollere, firmware og programvare og de ansatte som utvikler disse. Dette åpner for konkurransedyktige muligheter for OCZ og Toshiba sine felles kunder fremover, ifølge en pressemelding.

- I løpet av det siste året har OCZ slitt med en rekke utfordringer som har presset selskapets kapitalstruktur og driftsmodell og truet lønnsomheten på kort sikt, sier Ralph Schmitt, administrerende direktør i OCZ.

Årsakene skal blant annet være dårlig tilgang på flashminne og kredittproblemer, i tillegg til konkurranse i markedet. Han legger også til at OCZ har lagt mye arbeid inn i avtalen med Toshiba, og mener det er den beste løsningen for selskapet.

Toshiba er på sin side regner med at avtalen vil bidra til å styrke selskapets SSD-tilbud, og mener at OCZ sin teknologi og Toshibas flashleveranser vil sende Toshiba til topps i SSD-markedet.

Transaksjonen er godkjent av styret i OCZ, og det er forventet at salget vil bli godkjent i løpet av ca 60 dager.