Trenger Java-eksperter

Trenger Java-eksperter

Fusjonen mellom Redpill og Linpro vil gi flere store nordiske Linux-prosjekter, spår ekspertene. Linpro-sjef Trond Heier er nå på jakt etter Java-eksperter.

Onsdag ble det kjent at svenske Redpill kjøper samtlige aksjer i Linpro. Det nye selskapet vil være operativt fra august. Partene har ikke villet opplyse om prisen.

- Vi utfyller hverandre veldig godt. De er svært sterke på Jboss, SOA og forretningssystemer som Sugar CRM og Enterprise DB. Dette er noe vi har manglet i Norge. Vi er sterke på drift og infrastruktur. Jeg kan ikke se at vi har noe som helst overlapp, faktisk, sier Linpro-direktør Trond Heier til Computerworld.

LES OGSÅ: Danner svorsk Linux-kjempe

Hadde Linpro hatt sterke finansielle krefter i ryggen tidligere, kunne det like gjerne vært Linpro som kjøpte Redpill, forteller Heier.

Tommelen opp

Heier får tommelen opp fra det offentlig opprettede Senter for fri programvare (Friprog).

- Dette et kjempeløft for det nordiske friprog-markedet. Redpill har en svært god portefølje, med blant annet den svenske politeetaten på kundelisten. De to selskapene vil få godt utbytte av hverandre, fordi de svenske og norske markedene er såpass like, sier Friprog-direktør Heidi Austlid.

Lars Ellingsberg, nordisk salgssjef i Red Hat, tror også sammenslåingen av selskapene er bra for norske Linux-kunder.

- Dette er spennende. Det er første gang vi får et komplett kompetansehus på åpen programvare i Norden. Det gjør det litt enklere for kundene å få tak i riktig ekspertise uten å måtte shoppe for mye rundt, sier Ellingsberg.

På Java- tokt

Det nye selskapet vil ha omtrent 170 ansatte, hvorav 105 fra det norske selskapet. De to selskapene ønsker å slå sammen sine konsulentorganisasjoner, opplæringsvirksomheter og sin produktutvikling.

Redpill har store kunder som den svenske jernbanen og politietaten. Selskapet er registrert i Karlstad, midt mellom Oslo og Stockholm, men har flesteparten av sine folk i Stockholm, og også kontorer i Gøteborg.

- Begge vokser mye. Det vi vil gjøre umiddelbart er å styrke vår kompetanse på J2EE (Java Enterprise Edition). Her har vi manglet erfaring. Jeg er allerede i gang med å forsøke å rekruttere folk.

- Hvor mange Java-eksperter trenger dere?

- Så mange jeg kan få tak i..

- Hva skal barnet hete?

- Det vet vi faktisk ikke. Vi finner nok ut av det, men det er ikke sånn at oppkjøpet står og faller på at vårt navn bli beholdt. Det er liksom ikke helt vår stil å bruke for mye ressurser på sånt, sier Heier.

Oppkjøp Og Fusjoner