- Vil skape en sterk norsk enhet

- Vil skape en sterk norsk enhet

Øystein Moan vil skape en it-gigant og avviser ikke et kjøp av Superoffice.

Visma vil kjøpe Mamut for 750 millioner kroner. Over halvparten av aksjonærene, deriblant administrerende direktør Eilert Hanoa, har takket ja til budet.

Konsernsjef Øystein Moan i Visma sier til Computerworld at de sammen med Mamut skal skape et ennå sterkere norsk teknologiselskap.

- Vi skal skape en sterk norsk enhet med hovedkontor i Norge, sier Moan.

Cloud computing

- Oppkjøpet er viktig for å møte konkurransen fra store internasjonale programvarehus. Vi ønsker Mamuts kunder, teknologi, organisasjon og ledelse.

- Har Cloud computing generelt og Microsofts nettskystrategi spesielt, skapt tøffere konkurranse og bidratt til oppkjøpet?

- Cloud computing er helt klart en faktor. Microsoft er nok i dag mer en konkurrent for Visma enn for Mamut, men de er helt klart med i konkurransebildet.

- Blir Mamut en egen forretningsenhet?

- Det er for tidlig å si noe om organiseringen, sier Moan.

15-20 nye selskaper

- Vil dere nå også kjøpe Superoffice?

- Det er ingen sammenheng mellom Mamut og Superoffice, vi får ta en ting av gangen, sier Moan.

Han sier videre at selskapet vil fortsette å kjøpe opp selskaper og regner med å sluke mellom 15 til 20 selskaper før utgangen av året.

- Men oppkjøpet av Mamut blir nok det største, sier Moan.

FAKTA

Visma leverer programvare og tjenester for økonomi og administrasjon til 240.000 kunder i Nord-Europa. Konsernet har 4.300 ansatte og hadde en omsetning på 4,2 milliarder kroner i 2010. Hovedkontoret ligger i Oslo, og Visma har til sammen 100 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, England, Irland og Romania.

Mamut leverer økonomisystemer, administrativ programvare og nettbaserte tjenester til 400.000 små og mellomstore virksomheter i Europa. Selskapet har 460 ansatte, hovedkontor i Oslo og virksomhet i 16 europeiske land.

Oppkjøp Og Fusjoner