Øystein Moan, Visma. Foto: Michael Oreld

OPPKJØPSBØLGE: Visma har de seneste årene gjort mange oppkjøp i Norden. Her norgessjef Øystein Moan. FOTO: Michael Oreld

Visma kjøper Bluegarden

Fortsetter med oppkjøp av danske selskaper, fire i løpet av de siste to årene.

Visma kjøper opp det danske selskapet Bluegarden, som hovedsaklig jobber med lønnssystemer og håndterer cirka to millioner månedlige brukere i Norge, Sverige og Danmark. Kjøpsavtalen er foreløpig, og blir ikke klar før konkurransemyndighetene har sett på saken. 

Ifølge Computerworld Danmark ligger prisen på et stykke over en milliard kroner. Bluegarden ble kjøpt opp av kapitalfondet Marlin Equity Partners for halvannet år siden for 320 millioner kroner. Før dette var selskapet eiet av Danske Bank og Nordea. 

Visma har i en uttalelse bekreftet oppkjøpet, og sier følgende: 

-Dette er et strategisk steg for Visma inn i det danske markedet for å kunne oppnå en styrket HRM posisjon. Vi ser også mulige synergier i forhold til oppkjøpet vi gjorde av den danske, ledende Cloud ERP/accounting-software leverandøren e-conomic i 2015. Oppkjøpet av Bluegarden vil styrke Visma i forhold til internasjonale, ikke-nordiske HRM konkurrenter.

Mogens Elsberg, nåværende administrerende i Bluegarden i Danmark, var tidligere sjef for e-conomic, som ble kjøpt opp av Visma i 2015.  Bluegarden har rundt 130 ansatte i Norge, og rundt 550 ansatte totalt. 

 

Oppkjøp Og Fusjoner