Visma solgt for seks milliarder kroner

Visma solgt for seks milliarder kroner

Amerikansk oppkjøpsfond overtar styringen i norske Visma.

- Vårt teknologiteam har fulgt Visma i noe tid allerede, og da vi fikk muligheten til å snakke med ledergruppen ble vi enda mer imponert av virksomheten og lederkvalitetene, sier leder Mati Szeszkowski i KKR sitt europeiske "Technology Team", i en pressemelding.

Det amerikanske oppkjøpsfondet Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) har kjøpt 76,9 prosent av aksjene i det norske programvareselskapet. Ifølge Dagens Næringsliv måtte amerikanerne punge ut i underkant av seks milliarder kroner for aksjene, etter at flere fond har vært interessert i å kjøpe seg opp i selskapet. Det verdsetter selskapet til hele 11 milliarder kroner, inkludert gjeld.

Stø kurs

Vismas tidligere hovedaksjonær HgCapital skal fortsatt være en stor eier, med 17,7 prosent av selskapet. Ledelsen i Visma vil øke sitt eierskap til 5,3 prosent.

Selskapet lover at oppkjøpet ikke skal få innvirkning på Vismas strategi. KKR skal ønske å videreføre arbeidet Visma allerede har startet, heter det i pressemeldingen.

Fornøyd sjef

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen av Visma og samarbeidet med HgCapital. Samtidig er vi svært tilfreds med å få en ny og respektert hovedaksjonær gjennom KKR. Den nye eierstrukturen vil ytterligere styrke Vismas vekstpotensial og vi ser frem til å satse videre sammen med KKR og HgCapital, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Oppkjøpet gir HgCapital en avkastning på 370 prosent, etter at de kjøpte selskapet i 2006.

- Visma er et vellykket eksempel fra vår investeringsstrategi med fokus på selskaper med forutsigbare inntektsstrømmer, robuste forretningsmodeller, godt vekstgrunnlag og potensial for operasjonelle forbedringer, sier direktør Nic Humphries i HgCapital.

Oppkjøp Og Fusjoner