Yahoo-investorer kan støtte Microsoft

Yahoo-investorer kan støtte Microsoft

De fleste av Yahoos største investorer kan finne på å støtte Microsofts bud på selskapet. Fordi de har investert enda mer i Microsoft.

Analysefirmaet RiskMetrics Group har funnet ut at 90 prosent av Yahoos institusjonelle aksjeeiere også eier aksjer i Microsoft. Det gjelder også de fleste av de 20 største aksjonærene. Ikke nok med det, de sitter på langt flere aksjer i Microsoft enn i Yahoo, skriver Red Herring.

Så langt har styret i Yahoo takket nei til Microsofts bud på 41,7 milliarder dollar fordi de mener det er for lavt. Etter budet steg Yahoo-aksjen voldsomt, mens Microsoft-aksjen sank.

LES OGSÅ: Murdoch kan spenne bein for Microsoft

En investor som har aksjer både hos kjøper og selger vil være mest interessert i fordelene ved en handel, ifølge RiskMetrics. Aksjeeiere som har flere aksjer i Microsoft enn i Yahoo vil trolig ikke ønske at Yahoo presser prisen for høyt opp.

Analytikerne mener at vi kan forvente at aksjeeiere som har eierandeler begge selskaper legger press på Yahoo-ledelsen slik at de forsøker å få noe fra Microsoft som hindrer denne ledelsen å tape ansikt. I realiteten gir de egentlig opp.

Oppkjøp Og Fusjoner