Youtube kjøper Twitch

Youtube kjøper Twitch

Google får den populære spill-strømmetjenesten for nesten seks milliarder kroner.

Avtalen skal allerede være i boks, men er foreløpig ikke offisielt bekreftet, skriver Variety.

Twitch, som ble opprettet i 2011, er raskt blitt den mest populære strømmetjenesten for dataspill. Tjenesten lar de omlag 45 millioner brukerne laste opp video, se video eller følge live-strømmer fra for eksempel Xbox og Playstation 4.

Selskapet har også distribusjonsavtaler med forskjellige høyprofil-partnere fra spillmarkedet, som eksempelvis Gamespot, Joystiq og Destructoid. Twitch er også en svært populær tjeneste for å stømme profesjonelle så vel som hobby-turneringer i populære nettspill som League of Legends og Dota 2.

Men det er også noen skjær i sjøen for Google, som eier Youtube. Youtube er udiskutabelt ledende på nettvideo, og selskapet regner med at amerikanske konkurransemyndigheter kommer til å ta en lang og nøye kikk på avtalen før den eventuelt godkjennes.

Med Twitch i porteføljen kan den amerikanske videotjenesten nemlig skape konkurransebegrensede problemer i markedet for nettvideo.

I følge Variety tok Twitch 1,35 prosent av all båndbredde fra amerikanske nettleverandører i mars i år, en tredobling fra i fjor. Youtube tok 13,2 prosent i samme periode, en nedgang fra 18,6 prosent i fjor.

Youtube leverer rundt seks milliarder timer med video til over en milliard unike brukere hver måned.

Oppkjøp Og Fusjoner