SVENSKEHANDLER: Terje Mjøs i Telecomputing kjøper svenske Lanteam. (Arkivfoto: Pressefoto)

SVENSKEHANDLER: Terje Mjøs i Telecomputing kjøper svenske Lanteam. (Arkivfoto: Pressefoto)

Svenskehandel for Telecomputing

Siste ut i oppkjøpene er Vest-svenske Lanteam. Nye konsulenttjenester vil supplere tilbudet hos Telecomputing.

Bedre fotfeste i en ny del av det svenske markedet, it-infrastruktur og it-produkter i Vest-Sverige, er blant driverne for Telecomputing.

- LanTeam styrker ytterligere vår rådgivningskapasitet og evne til å være «one-stop-shop» leverandør, som er viktig for at kundene våre skal kunne utnytte mulighetene i en stadig mer digitalisert verden, sier konsernsjef Terje Mjøs i en pressemelding.

- Med LanTeam får TeleComputing også et sterkere fotfeste i større deler av Sverige, og vi tar ytterligere posisjon på kunder i offentlig sektor.

Supplerer tilbudet

Konsulenttjenestene Lanteam tilbyr er et nytt tilskudd til Telecomputing. Konsulentene tar hånd om servermiljøer, installerer nettverks- og kommunikasjonsløsninger og bidrar med ROI-analyser for kundene.

Lanteam har også en ettertraktet kompetanse på brannmurer, lastbalansering og sikkerhet.

– LanTeams konsulenter vil utfylle vårt kompetansemiljø på en utmerket måte, og er etterspurt hos våre kunder, understreker Mjøs.

Bidrag i omsetning

Det oppkjøpte selskapet er eksperter på å gi råd, administrere og konfigurere alle behov knyttet til kundens enheter, som pc, mobiler, skjermer og lignende. Lanteam tilbyr også logistikktjenester, lisenshåndtering og utskriftsløsninger, og integrerer innkjøpsløsninger og fakturahåndtering med kundens prosesser og systemer.

Oppkjøpspris er ikke oppgitt. Men omsetningen siste finansår var 280 millioner svenske kroner, eller 259 millioner kroner. Konsolidert gir dette Telecomputing en proforma omsetning på 2,3 milliarder kroner i år.

Lanteam har 42 ansatte, og de blir en del av nå over 1.000 ansatte i Telecomputing.

 

Oppkjøp