Sony rammet av London-opptøyene

Sony rammet av London-opptøyene

Selskapets hovedlager for optiske medier i England opp i røyk.

Mye tyder på at Sony vil slite med leveringene av optiske medier til Englang og Irland den kommende tiden. Tidlig i morges brant nemlig hovedlageret for optiske medier, som forsyner de to landene med tomme Blu-ray-, dvd- og cd-er, samt filmer og spill, til grunnen.

Tv-bilder fra England viste i morgentimene, tirsdag at lageret, som er plassert i Enfield ved London, sto i full fyr. Brannen har visstnok totalskadet hele, eller store deler av bygningen.

Ifølge Sony i Japan ble ingen ansatte skadet i brannen, men utover det hadde selskapet lite oversikt over situasjonen. Blant annet er det ikke avklart hva som er grunnen til brannen.

Brannen oppstod i løpet av den tredje natten med opptøyer og plyndring i London. Opptøyene har blant annet ført med seg en rekke påsatte branner. Et øyevitne fortalte en av BBCs radiokanaler at han hadde sett ungdommer med bensinbomber i nærheten av Sony-lageret kort tid før brannen startet.

Journalister i området rapporterte også om ungdommer som forlot lageret med hendene fulle av Sony-produkter. Lageret brukes i hovedsak til lagring av optiske medier, så det er lite sannsynlig at bråkmakerne fikk med seg store mengder med andre Sony-duppeditter og elektroprodukter.

Ifølge engelsk politi har minst 334 personer blitt arrestert etter opptøyene i London, og det har blitt kalt inn rundt 10 000 ekstra politimannskaper fra hele landet for å forsøke å stoppe bråket i byen i løpet av de kommende dagene. Opptøyene startet i Tottenham-området lørdag kveld, og har spredt seg til flere områder i London siden, samt til flere andre byer i England.