Optisk strekkmåler

Optisk strekkmåler

Nye optiske strekkmålere med robust kapsling forenkler sensorhåndtering.

HBM har utviklet optiske strekkmålere med plastkapsling som forenkler håndteringen og gjør sensorene motstandsdyktige mot mekanisk ødeleggelse. Ifølge selskapet eliminerer kapslingen nesten fullstendig muligheten for at fiberen skal ryke.

De nye optiske strekkmålerne K-OP er i hovedsak beregnet på stressanalyse som krever svært presise målinger, selv med vanskelige materialer under forhold så problematiske at målingene ikke kan gjennomføres med standard strekkmålere.

Slike forhold finnes for eksempel ved kontinuerlige vibrasjonstester med høye belastninger. K-OP strekkmålere når opp til 10 millioner belastningssykluser med vekslende belastning på ±3,000 µm/m.

De optiske strekkmålerne passer også for målinger i farlige områder og i engineeringkomponenter med høy strøm og spenning.

Flere optiske strekkmålere kan arrangeres innenfor en glassfiber, noe som ifølge selskapet medfører betydelig reduserte installasjonskostnader

HBM har ellers alt fra optiske strekkmålere med egnede tillegg via interrogatorer til datainnsamlingsprogramvaren catmanAP som inkluderer en spesiell EasyOptics-modul for optiske strekkmålere. Mer informasjon på www.hbm.com/stressanalysis .