Oracle banker siste bud i bordet

Oracle banker siste bud i bordet

Oracle har økt sitt bud på Peoplesoft fra 21 til 24 dollar per aksje. Samtidig går det frem at dette er det beste og siste budet fra Oracle.
Det nye budet står frem til 19. november og er absolutt siste bud - et bud som kan ende den 17 måneder lange oppkjøpssagaen som for litt siden førte til at toppsjefen i Peoplesoft, Craig Conway, fikk sparken.

Det siste budet prissetter Peoplesoft til 9,2 milliarder dollar - eller rundt 64,4 milliarder kroner.

I tillegg til budet på selskapet sier Oracle nå at de vil utvikle og lansere den neste generasjonen Peoplesoft-produkter - Peoplesoft 9 - og opprettholde en utviklingsavdeling for Peoplesoft-produktene.

Ifølge IDGs nyhetsbyrå sier Oracle at de har droppet mange av betingelsene fra sine tidligere bud, men forlanger fremdeles styret i Peoplesoft fjerner giftpillen og andre barrierer som er satt opp for å hindre overtakelsen.

Hvis 50 prosent av aksjene er kjøpt innen deadline og Peoplesoft fjerner oppkjøpsbarrierene, sier Oracle at de vil fullføre oppkjøpet. Hvis ikke 50-prosenten oppnås, vil Oracle trekke seg fra videre budgivning.

- Den 19. november vil vi få en løsning. Vi har nå presentert vårt beste og siste tilbud, sier styreformann Jeff Henley i Oracle.

Peoplesoft sendte ut en melding mandag hvor eieren ble oppfordret til å sitte stille frem til styret har hatt et møte for å evaluere budet. Styret har tidligere avslått fire bud fra Oracle.

Både det amerikanske Justisdepartementet og EU Kommisjonen har gitt grønt lys for oppkjøpet.