Oracle bedre enn ventet

Oracle bedre enn ventet

Oracles kvartalsresultat er bedre enn både selskapet selv og børsanalytikere hadde forventet.

Inntektene vokste med 35 prosent i forhold til samme periode for et år siden, til 1,03 milliarder dollar. Omsetningen steg med 27 prosent til 4,41 milliarder dollar. Fortjenesten per aksje landet på 0,20 dollar, som gir en vekst på 36 prosent.

Sett bort fra effekten av nye oppkjøp og andre faktorer, endte Oracles pro forma nettoinntekter på 1,3 milliarder dollar, som er opp 30 prosent fra tredje kvartal i finansåret 2006. Pro forma omsetning økte med 26 prosent til 4,45 milliarder, mens pro forma fortjeneste per aksje steg med 31 prosent til 0,25 dollar.

LES OGSÅ: Oracle støtter SAP

I en prognose fra Thomson Financial var det forventet en pro forma omsetning på 4,23 mrd. og fortjeneste per aksje på 0,23 dollar.

- Både omsetningen og fortjenesten hadde en skarp vekst i tredje kvartal, sier Safra Catz, Oracles finansdirektør i en pressemelding.

- Slår Bea

Omsetningen av programvare økte med 25 prosent til 3,5 milliarder dollar. Nye lisensinntekter på database og melomvare økte med 17 prosent, mens nye lisensinntekter fra applikasjoner økte med 57 prosent. Omsetningen på tjenester var på 916 millioner dollar, opp 36 prosent var forrige sammenlignbare kvartal.

- Nå er vokser vi ikke bare raskere enn Bea Systems, vi er større en dem på mellomvare, sier Oracles søkkrike konsernsjef Larry Ellison med sin sedvanlige beskjedenhet.

LES OGSÅ: Oracle gjør milliard-oppkjøp