Oracle gir seg ikke

Oracle gir seg ikke

Oracle må igjen utsette fristen på sitt fiendtlige bud på Peoplesoft.

Oracle vil gi 7,7 milliarder dollar for konkurrenten Peoplesoft, men har ennå ikke lykkes å få aksept hos mange nok av aksjonærene. Det siste budet hadde en frist til 27. august, men er nå utsatt til 10. september.

Det er tiende gang Oracle må se seg nødt til utsette budfristen. Positivt for Oracle er det i alle fall at det er en økning i aksjonærer som har akseptert budet i den siste tiden. Men selskapet har fortsatt en lang vei å gå. Oracle annonserte sin hunger etter Peoplesoft for mer enn et år siden, og relativt kort tid etter hadde de 34,8 millioner aksjer for hånden.

Men antallet falt utover året, helt ned til 4,7 millioner i sommer. Selskapet sier nå at de har fått tilslaget på 21,7 millioner aksjer, noe som imidlertid bare utgjør 6 prosent av totalen. Utsettelsen av budfristen er nok et kapittel i den dramatiske drakampen mellom Oracle og Peoplesoft.

I juli dro det amerikanske justisdepartementet Oracle for retten hvor de hevdet et oppkjøp ville ødelegge konkurransen og drive opp prisen på forretningssytemer. En dom i saken er ventet i nær fremtid.