Oracle jakter på Hurd

Oracle jakter på Hurd

Larry Ellison vil lokke kameraten og tidligere HP-sjef Mark Hurd til å begynne i Oracle.

For ikke lenge siden gikk Mark Hurd av som toppsjef i HP etter å ha blitt anklaget for å ha brukt firmaets penger på "et tett, personlig forhold".

Det skapte reaksjoner, og førte blant annet til at enkelte aksjonærer i selskapet saksøkte styret. Nå skriver Financial Times at kameraten Larry Ellison, administrerende direktør i Oracle, ønsker å rekruttere Mark Hurd til selskapet.

I løpet av uken skal styret i Oracle møtes for å diskutere den sparkede HP-sjefen og spørsmålet om en eventuell rekruttering av Mark Hurd. Hvilken rolle han eventuelt vil spille i selskapet er ennå usikkert, men ettersom Larry Ellison har vært toppsjef siden 1977 blir det neppe den rollen som er aktuell, skriver svenske IT24.

Dersom Oracle velger å ansette Hurd vil det ifølge flere analytikere først og fremst være for å styrke seg på maskinvaresiden i kampen mot HP og IBM. Det er på maskinvaresiden at HP tjener mest penger, og det er et område Mark Hurd har god kjennskap til.

- Jeg tror ikke at vi vil se noen større strategisk endring om Hurd begynner i Oracle, men jeg tror selskapet vil kunne ta bedre beslutninger på maskinvaresiden, sier Brendan Barnicle, analytiker på Pacific Crest Securities til Financial Times.

Oracle har så langt ikke kommentert nyhetene, men Ellisen har tidligere forsvart kameraten og blant annet kalt HPs beslutning om å sparke ham for "den dummeste beslutningen siden idiotene i Apple valgte å sparke Steve Jobs".