Oracle omfavner Solaris 10

Oracle har valgt Suns Solaris 10 som utviklingsplattform for 64-bits programvare.

Oracle vil ta i bruk Solaris 10 operativsystem under utvikling av 64-bits programvare for x64-standarden (Intel- og AMD-prosessorene) og for Suns UltraSPARCR-systemer.

Det innebærer også at 64-bits-versjonene av Oracle-programvaren vil bli lansert enten først av alle eller samtidig med andre versjoner på Sun Solaris-operativsystemplattformen, ifølge en pressemelding.

- Oracle har lenge sett på operativsystemet Solaris som en viktig plattform for Oracle-programvare, men denne lanseringen tar dette enda et skritt videre. Med Solaris 10 har Sun levert et operativsystem med åpen kildekode som kan kjøre på flere maskinplattformer. Solaris var det soleklare valget for vår utviklingsplattform, sier Larry Ellison, konsernsjef i Oracle.

Bredest utvalg

På mindre enn ett år har Sun distribuert mer enn tre millioner Solaris-lisenser, gratis, og operativsystemet støtter mer enn 539 maskinplattformer, noe som gjør det mulig for kunder å nyttiggjøre seg Solaris 10 på det bredeste utvalg programvare i hele it-industrien.

- I mer enn 20 år har Sun og Oracle arbeidet sammen for å levere verdier for våre kunder som ikke møter konkurranse fra noe hold. Dette har skjedd ved å optimalisere operativsystem og applikasjonsprogramvare i forhold til hverandre, sier Scott McNealy, konsernsjef i Sun Microsystems Inc.