Oracle i priskamp

Oracle i priskamp

Det høres vel nesten for utrolig ut til å være sant. Men Oracle blir nå beskyldt for å dumpe prisene sine for å skvise Peoplesoft. Det slår tilbake på selskapet selv.
Oracle er ikke kjent for de laveste prisene. Men det amerikanske justidepartementet hevder nå de har beviser for at programvareselskapet gir store rabatter på sine applikasjoner når de er i anbudskonkurranser med SAP og Peoplesoft.

Det er i forbindelse med Oracles forsøk på å ta over Peoplesoft at amerikanske myndigheter har kommet opp med mistanken om prisdumping fra Oracle sin side, og de hevder dette er et bevis for at et Peoplesoft i markedet er med på å ivareta en reell konkurranse.

I melding fra det amerikanske justisdepartementet (Department of Justice, DOJ) heter det:

"Vi har førstehånds beviser fra den tiltaltes (Oracle red. anm.) selgere og ledere på hvordan konkurransesituasjonen påvirker prisene. Avdekkingen viser at den tiltalte både kan og vil bruke prisdiskriminering som et middel i kampen mot spesifikke leverandører. Rabattene er blant de beste bevisene for at Peoplesofts nærvær i markedet påvirker prisene og egenskapene til tiltales programvare." Oracles forsøk på å skvise Peoplesoft i anbudsrunder ser dermed ut til å bli et tveegget sverd. Argumentet amerikanske myndigheter bruker nå er at hvis Peoplesoft blir overtatt av Oracle, vil det strupe dagens konkurranse. Det er Oracles prispress blitt et bevis for, hevder departementet.