Oracle-sjef utelukker ikke ny budøkning

Toppsjef Larry Ellison i Oracle ser ikke bort i fra at Oracle vil spa opp ytterligere millioner dersom Peoplesofts eiere sier nei til tilbudet på 6,3 milliarder dollar.

LONDON: Det går hett for seg i toppledelsen i Oracle om dagen. Samtidig som selskapet er i midt i prosessen som kan resultere i en av programvarehistoriens aller største oppkjøp, er selskapet vertskap for en diger kundekonferanse i London.

Og på grunn av søksmålene som Peoplesoft og J.D. Edvards har rettet mot selskapet, har de øverste sjefene i selskapet fått munnkurv og får ikke lov til å uttale seg om Oracles forsøk på å kjøpe Peoplesoft.

Men da Oracles ubestridte toppsjef Larry Ellison entret scenen, fikk publikum svar.

Fast bestemt

Det er tydelig at Ellison er fast bestemt på å slå kloa i Peoplesoft. Nylig økte Oracle budet på Peoplesoft fra 5,1 milliarder til 6,3 milliarder dollar. Og Ellison utelukker ikke en ny budøkning dersom aksjonærene i Peoplesoft avviser budet.

-- Vi kan aldri si aldri, sier Ellison.

Aksjekursen til Peoplesoft er opp rundt en prosent etter de nye uttalelsene fra Ellison.

Styret i Peoplesoft har allerde avvist Oracles nye bud på selskapet. Det irriterer Ellison at styret tar denne beslutningen på vegne av aksjonærene.

-- Styret i Peoplesoft har vært svært lite imøtekommende og nekter og prate med oss. Men vi forholder oss til hva aksjonærene mener. Det er jo eierne i selskapet som bør vurdere om de skal akseptere vårt bud, ikke styret, sier Ellison.

Legger ikke ned

Ellison prøver samtidig å berolige kunder av Peoplesoft ved å fortelle at de ikke vil kutte ut kundeoppfølging og vedlikehold av Peoplesoft-programvare.

-- Hvis vi kjøper selskapet, har vi til hensikt å utvide oppfølgingen av kundene i Peoplesoft til å gjelde de neste ti årene. Det vi imidlertid ikke kommer til å gjøre er å annonsere for Peoplesofts programvare overfor nye kunder. Vi vil også tilby kunder av Peoplesoft til å bytte til Oracles programvare uten at de trenger å betale for lisensen, sier Ellison.

Det han imidlertid ikke påpeker, er at de kunder av Peoplesoft som eventuelt velger å bytte til Oracles løsninger, vil binde seg til å betale vedlikeholdskostnader på Oracles programvare. Slike vedlikeholdsinntekter er i dagens marked programvareselskapenes viktigste inntektskilde.