Oracle-suksess blant Java-utviklere

Gratisverktøyet Oracle JDeveloper ble den klare, og overraskende, vinneren i utviklerkonkurransen under JavaPolice, verdens største Java-konferanse.

- Kan det være en tilfeldighet at alle de tre vinnende lagene brukte Oracles JDeveloper for hurtig programvareutvikling? Hvor var Eclipse, NetBeans, IntelliJ IDEA? Vi hører mye om produktiviteten til folkene som bruker disse verktøyene, men når vinneren skulle kåres i en reell test brukte alle lagene Oracle, sier Rick Ross, skribent på Javalobby.org.

 

Tøff konkurranse

Verdens største utviklingskonkurranse i Java-verdenen foregår på JavaPolice, som ble avholdt nå i desember. Ved siden av JavaZone er JavaPolice en av de to store Javakonferansene som holdes hvert år, og den eneste med utviklingskonkurranse.

 

På årets konkurranse deltok femten lag bestående av to utviklere utstyrt med passende utviklingsverktøy. Alle lagene fikk samme utfordring som skulle løses i løpet av tolv timer, slik at konkurransen ble en mest mulig realistisk test av verktøy for hurtig programvareutvikling, såkalt RAD (Rapid Application Developement).

 

Alle lagene klarte oppgaven, men tre lag ble av en jury kåret til vinnere, basert på at alle de tre beste lagene brukte Oracle JDeveloper, som kan lastes ned her.

 

Dette har overrasket Java-etablissementet i en slik grad at diskusjonen nå går høyt på www.javalobby.org

 

”Hemmelighet”

Over flere år har Oracle i det stille jobbet med JDeveloper, samtidig som verktøyet nå er tilgjengelig gratis. Grunnen til at Java-etablissementet hever øyenbrynene er at andre verktøy tradisjonelt blir sett på som mer produktive.

 

- Verktøyet øker kraftig i popularitet. Etter at vi lanserte det som et gratis verktøy ser vi i snitt mer enn 30 nedlastinger daglig i Norge. Det forteller oss at det norske miljøet som bruker verktøyet. vokser kraftig, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge i en kommentar.