Orden på kontoret

Orden på kontoret

Kontorpulten bygges stort sett rundt pc-en. Det finnes en hel del løsninger for å holde orden på kaoset.
For noen år siden snakket alle om det papirløse samfunn. Dokumenter kan leses på skjerm, sendes på mail og lagres på disk. Allikevel er det vanskelig å holde kontorpulten ren. Papiret har ikke skylden alene. Spaghetti av strømkabler, en støvsamler av en pc på gulvet og tekniske duppeditter som flyter utover bordet. Det finnes en del løsninger på markedet.

-- De siste årene har det kommet mange spennende tilleggsprodukter. Det er nok ikke mannen i gata som løper og kjøper, men vi merker at flere ønsker smarte løsninger som skaper en ryddig arbeidsplass, sier Mikael Karlsen, markedsansvarlig i Norlink.

Her er et lynkurs. Det finnes mange ulike produkter for å feste pc-en fast under bordet. Da unngår man å samle støv. Du får ulike "heiser" for strømkontakter som kan heves og senkes opp fra kontorpulten eller møtebordet. På samme måte får du kjøpt søplebøtter som skrus fast under bordflaten.

-- Alt som kan fås opp fra gulvet er positivt. Det har mye med miljø å gjøre, sier Karlsen.

Ergonomi

Ergonomi er også en viktig faktor for næringslivet. Personalkostnadene er store ved mye fravær. Det kan være en god investering å satse på å forebygge problemene. Gode stoler og bord er første bud. Rett innstilt dataskjerm er en annen viktig faktor. I tillegg finnes det mange løsninger for ergonomisk datamus, justerbare stativ for LCD-skjermer, underarmsstøtter, stativ for bærbare pc-er og fotstøtter.

-- Ergonomi er viktig for å unngå slitasjeskader. Det er derfor viktig å hjelpe folk med å jobbe variert med it-verktøyene, mener Karlsen.