To .org and not to .com

To .org and not to .com

Den amerikanske visepresidenten Dick Cheney henviste millioner av tv-seere til feil webside.
Det kan gå litt fort for seg når man sitter i en debatt som kan være avgjørende for utfallet av det amerikanske presidentvalget. Etter den første debatten mellom George W. Bush og John F. Kerry var den amerikanske visepresidenten nødt til å slå hardt tilbake mot sin demokratiske utfordrer John Edwards. Cheney greide seg bra, mente de fleste kommentatorene, inntil de skjønte at republikaneren hadde begått en fatal feil.

Cheneys lille forsnakkelse om et websted kan ha katastrofale følger for republikanere. I debatten skulle Cheney forsvarer seg mot Edwards' angrep på Cheneys fortid som sjef i selskapet Halliburton. I debattens hete henviste Cheney alle tv-seere å oppdatere seg om faktene på factcheck.com. Beklagerligvis for Cheney er factcheck.com en anti-Bush-webside som angriper den nåværende republikanske regjeringen.

Websiden støttes av anti-Bush milliardæren George Soros og publiseres artikler mot Bush. På siden ligger blant mye annet publisert en artikkel om Cheneys virksomhet i Halliburton.

-- Grunnen at de (Demokratene) gjentatte ganger nevner Halliburton er fordi de vil tåkelegge virkeligheten. De vet dette er falske beskyldinger. De vet også, at hvis du går på Factcheck.com, en uavhengig webside laget av Pennsylvania universitetet, du får riktige detaljene om Halliburton, uttalte Cheney seg.

Siten Cheney ville henvise til er factcheck.org, en side som drives av Annenberg senter ved Pennsylvania Universitet. Den lille tabben med .org og .com kan nok ha store følger for Republikanerne. Gatisreklamen for anti-Bush-siten gir mye ekstra oppmerksomhet for kritikk på den amerikanske presidenten.