Ormene topper mai-statistikken

Ormene topper mai-statistikken

Ormene slo til hardest i mai-måned, og Sasser utløste årets første "full alarm" for Trend Micro.
Ormene dominerer totalt på Topp 10 trussellisten fra Trend Micro. Samtlige virus er orm-relaterte og de truer både bedrifters nettverk og hjemmebrukerne, ifølge Trend Micro.

Trend Micro fanget opp færre trusler i mai enn i april. I mai registrerte selskapet rundt 1.050 nye ondsinnede koder, mens de oppdaget hele 1.700 i april. Likevel var den faktiske virusaktiviteten fortsatt høy. I mai fikk vi den første såkalte Red Alert (høyeste sikkerhetsadvarsel) som Trend Micro har sendt ut i år. Grunnen til det var selvfølgelig ormen Sassers herjinger rundt om i verden.

Alle disse utbruddene illustrerer hvor viktig det er å sørge for at operativsystem og applikasjoner er oppdaterte siden disse ormene utnytter svakheter i Microsoft Outlook Express (WORM_WALLON.A) og Microsoft Windows Operating System (WORM_SASSER).

- Sasser-familien er nok et eksempel på den nye generasjonen ondsinnet kode som kun trenger tcp/ip for å spre seg. Alle som er tilkoblet internett med et ikke-patchet operativsystem er et potensielt mål for Sasser, sier David Kopp, leder for TrendLabs EMEA..

-- Nok en gang ser vi at tradisjonelle antivirusløsninger ikke er gode nok til å beskytte brukerne mot slike trusler. Brukerne må begynne å tenke på helhetlige sikkerhetsløsninger i stede for antivirus, sier David Kopp.