OS X 10.8.2 er ute

OS X 10.8.2 er ute

Last ned ny oppdatering til Mountain Lion-Mac-en.

I går ble iOS 6 gjort tilgjengelig for nedlasting.

Samtidig passet Apple på å slippe en oppdatering til OS X Mountain Lion, som nå er oppe i versjon 10.8.2.

Facebook-integrasjon

Nytt i OS X 10.8.2 er støtte for Facebook, hvilket er den samme funksjonen som ble introdusert i iOS 6. Med andre ord kan du nå dele innhold fra en rekke programmer rett på Facebook. I tillegg vil Facebook-varsler dukke opp i varslingssenteret i operativsystemet. Du kan også overføre kontaktinformasjon fra Facebook til Kontakter-programmet på maskinen.

Game Center har også fått noen nyheter. Du kan nå dele poengsummer til Facebook, Twitter, Mail eller Meldinger, og du kan også utfordre Facebook-venner til å slå dine poengsummer fra programmet. Og endelig vil iMessage-meldinger sendt til ditt iPhone-nummer også dukke opp i Meldinger-programmet på Mac-en. FaceTime-samtaler til ditt telefonnummer vil gjøre det samme.

En annen nyhet i 10.8.2 er at strømsparingsfunksjonen Power Nap nå også fungerer sammen med MacBook Air fra slutten av 2010. Tidligere fungerte den bare med nyere modeller av MacBook Air og den nye Retina-MacBook Pro-en. Men som Ars Technica påpeker vil MacBook Air-brukere måtte laste ned en firmware-oppdatering til sine maskiner for å få aktivert funksjonen, men denne er i skrivende stund ikke tilgjengelig for 2010-modellene.

Ellers har OS-et også fått støtte for å legge til kort i Passbook i iOS 6, muligheten til å dele Påminnelser-lister og nye sorteringsmuligheter for Notater.

Bedre batteritid

En annen viktig forbedring i OS X 10.8.2 sies å være bedre batteritid for bærbare. Helt siden Mountain Lion ble sluppet i juli har flere brukere klaget over vesentlig dårligere batteritid, og 10.8.1-oppdateringen var ment å fikse problemene, men gjorde likevel ikke det. The Mac Observer har gjennomført tester med betaversjonen av OS S X 10.8.2 for å se om Apple har klart å rette opp i problemene. Testene viser at batteritiden på en 15-tommers MacBook Pro fra 2011 ble forbedret med 88,5 minutter fra 10.8.1 til 10.8.2. Om resultatet blir det samme for alle brukere gjenstår imidlertid å se.

Brukere av Arkiver-som funksjonen bør vite at 10.8.2 kommer med muligheten til å forkaste endringer i originaldokumentet når du bruker den nylig tilbakevendte Arkiver som-funksjonen. Dermed gjenopprettes den opprinnelige oppførselen til funksjonen som Mac-brukere var godt vant til før funksjonen forsvant i Lion og dukket opp med annerledes funksjonalitet i den opprinnelige Mountain Lion-versjonen.

Blant andre forbedringer kan vi nevne at Twitter-varsler håndteres bedre i varslingssenteret. Og Google-søk fra søkefeltet i Safari støtter også SSL. Til slutt kommer 10.8.2 med Safari 6.0.1, en mindre oppdatering til Safari som tetter noen sikkerhetshull.

Slik laster du ned

OS X 10.8.2 er tilgjengelig som en oppdatering via Mac App Store, men også via Apples nedlastingsside. Du kan laste ned både delta- og kombooppdateringen. Deltaoppdateringen inneholder bare endringer siden 10.8.2, mens kombooppdateringen inneholder alle endringer siden 10.8.0.