Outing ønskes

Outing ønskes

Norske næringslivsfolk har angst for å fortelle verden at noe har gått galt i bedriften, skriver Arivd Sivertsen.
Jeg leste med interesse Nards Schreurs' etterlysning av virusoffer i Computerworld. Han henvender seg i denne sammenheng til næringslivet. En slik henvendelse er desverre like fånyttes som det er å rope ned i et vann etter ørret.

Norske næringslivsledere forteller ALDRI om problemer de opplever i sine firma. Og de vil heller aldri klare å forstå at om de gjør felles front mot slike problemer ligger løsningen nermere enn med den strutsepolitikken de fører i dag.

For noen år siden jobbet jeg for ulike frivillige organisasjoner, blant annet med pengeinnsamling. Jeg avdekket at flere bedrifter i alle størrelser og valører ble regelrett svindlet for penger av falske innsamlere.

Et stort internasjonalt firma i it-bransjen ble svindlet for nesten hundre tusen kroner. Jeg hadde hele dokumentasjonen som viste hvordan et firma (som i dag lever i beste velgående) utførte svindelen.

It-firmaets respons var å betale nye hundre tusen, denne gangen til organisasjonen, for at saken skulle glemmes. Dette for at firmaet ikke skulle fremstå som dårlig på internkontroll.

Jeg hadde samtaler med Økokrim som var fult klar over at slikt foregår i stor stil, men som fortviler over firmaenes policy på dette området. Så du kan heller spørre hvilke ledere som vil fremstå og gi impotens eller liten tissefant et ansikt. Slik kommer det til å være samme hva virus koster bedriftene.

Men for all del gi ikke opp. Det kan jo hende at Norge en dag slår Nederland på skøyter - intet er umulig.

Arvid Sivertsen