Over 30 vil styre Forsvaret

Over 30 vil styre Forsvaret

Store oppgaver og relativt lav lønn skremmer ikke de som søker på stillingen som Forsvarets nye it-sjef. - Et overraskende antall søkere, sier Birgitte Frisch i FLO.

I august lyste Forsvaret ut stillingen "IKT Direktør Forsvaret". Jobben innebærer totalansvar for it i Forsvaret. Forsvaret beskriver jobben selv som en av de virkelig store og tunge topplederstillinger innen it i Norge. Men oppgavene skremmer ikke søkerne.

- Vi har fått i overkant av 30 søkere, noe som var flere enn vi forventet, sier Birgitte Frisch, informasjonssjef i FLO (Forsvarets logistikkorganisasjon), til Computerworld.no.

Ansvarsområdet er landsdekkende, inneholder både administrative støttesystemet og den operative delen. Men hele Golf-/LOSprosjektet er derimot ikke en del av stillingen, selv om en del av Siemens oppgaver overtas av FLO.

Utfordring, ikke lønn

Noenlunde oppsiktvekkende er det at Forsvaret får flere søkere enn ventet i en tid arbeidsmarkedet er nesten tomt for it-folk og lønningene skyter oppover.

- Vi er gledelig overrasket over antallet søkere. Høy lønn betyr ikke alt og vi har et spennende fagmiljø. Og i staten har du mange andre goder, som godt regulerte pensjonsordninger. Kanskje det har også frister søkerne, sier Frisch.

Informasjonssjefen vil ikke si mer om egenskaper som vil vektslegges i valget.

- Kravene våre står i stillingsutlysningen. Det er klart vi trenger en person som kan styre en avdeling på over 1.000 mennesker, med store utfordringer i vente. Ikke minst det at vi tar over en del av hva Siemens har gjort tidligere, sier Frisch.

Forsvaret håper å få den nye it-sjefen så raskt som mulig på plass. Frisch tror at den rette personen ligger i bunken og er generelt fornøyd med kvalifikasjonene til søkerne.

- Men vi ønsker ikke å gå ut med tall om fordelingen av kjønn og interne søkere, slik du gjerne vill ha.

Les også: Mission Impossible: Forsvaret søker it-sjef

Les stillingsbeskrivelse her.