Over 70 it-sjefer vil styre børsen

Over 70 it-sjefer vil styre børsen

Norges tøffeste it-jobb vil bli besatt i løpet av juni.

Hele 70 personer mener de er kvalifisert nok til å styre it-systemene på Oslo Børs. Søknadsrunden ble stengt 22. mai, og rekrutteringsbyrået Intersearch starter nå samtaler med aktuelle søkere.

- Jeg regner med at du ringer om it-direktøren på Oslo Børs, ja. Vi har fått mange henvendelser og et betydelig antall søkere, sier en fornøyd Jean Frønsdal i Intersearch til Computerworld.no.

- Kan du si hvor mange søkere dere har fått?

- Mja, jeg vil ikke si et konkret antall, men du kan si over 70 søkere, svarer Frønsdal.

- Og mener dere at den riktige ligger i bunken?

- Jo jeg tror vi har kvalifiserte søkere, men vi starter samtalene nå. Derfor kan jeg ikke svare hundre prosent på det. Det er alltid et spørsmål hva vi vektlegger i samtalene, og hvordan søkerne fremstår når vi går litt nærmere inn på dem, sier Frønsdal.

Tøff hverdag

Stillingen som it-direktør ved Oslo Børs kan anses som en av Norges tøffeste it-jobber. Børsens it-avdeling har 40 ansatte og er ansvarlig for å drifte systemer som er nervesenteret til den norske finansverdenen. På Oslo Børs omsettes det gjennomsnittlig for 15 milliarder kroner per dag.

Rekrutteringsselskapet skal i første omgang ha samtaler med rundt 10 av de 70 søkerne. Ifølge Frønsdal er det både menn og kvinner blant søkere, men han vil ikke uttale seg om forholdet mellom kjønnene.

Søknadsrunden skal være ferdig behandlet i slutten av juni.

- Jeg regner med det at vi finner den rette før juni er slutt, men det er alltid litt farlig å si noe sånt når man står ved starten av prosessen, sier Frønsdal.

Stillingen er bare lyst ut i Norge, og det er ingen internasjonale søkere.

Det er André Hellum som forlater stillingen i august. Han hatt ansvar for Børsens it-systemer siden 2000.

 

Les også: Norges tøffeste it-jobb er ledig