Overlater prognosene til Excel

Overlater prognosene til Excel

Itera Consulting Group har inngått et samarbeid med amerikanske Applix om salg, implementering og support av budsjett- og prognoseløsninger basert på Excel.

Avtalen gjør at Itera-gruppen kan tilby sine kunder standardiserte budsjett- og prognoseløsninger i både Norge, Sverige og Danmark. Løsningene er basert på Business Intelligence-teknologi fra Nasdaq-noterte Applix og utnytter Excel som et velkjent brukergrensesnitt for de fleste, heter det i en pressemelding.

- Frem til nå har vi bygget spesialsystemer for våre kunder. Men stadig flere etterspør en mer standardisert løsning. Derfor er vi fornøyd med at vi nå kan tilby våre kunder dette, sier konsernsjef Arne Mjøs i Itera Consulting Group

I tillegg til samarbeidsavtalen, vil Itera-gruppen også overta support-ansvaret for 25 svenske kunder som i dag bruker Applix.

Skal ta markedsandeler

Analyseselskapene Gartner og IDC anslår at markedet for analyse- og rapporteringsløsninger (Business Intelligence) vil vokse med 10 prosent i år og fortsette med en sterk vekst frem mot 2008.

En stadig økende informasjonsmengde, krav til bedre verktøy for å måle ytelse og prestasjoner, samt regulatoriske krav til nøyaktigheten i informasjonen, er de viktigste driverne i markedet.

Itera Consulting Group anslår markedet for førstegangssalg innen budsjetteringsløsninger til omlag 50 millioner kroner årlig i de tre landene Norge, Sverige og Danmark.

- Vi har som mål å ta en vesentlig del av dette markedet i løpet av 2007, sier Mjøs.

Fant den beste

Et nøkkelområde for Itera har vært utvikling av analyse- og datavarehusløsninger. Dette har vært skreddersydde løsninger som har omfattet blant annet rapporteringsløsninger, datavarehus og analytisk kunderelasjonsløsninger (CRM).

Gjennom samarbeidet med Applix vil selskapet nå få et standardisert verktøy som passer med Itera Consulting Group’s øvrige satsning på Business Intelligence.

Styrken til Applix-løsningen er den tette integrasjonen mot regnearket Excel og muligheter for realtidsinformasjon på nøkkeldata som gjør bedriftene bedre i stand til å måle resultater. Applix-løsningen er svært skalerbar og passer for kunder fra 25 brukere og oppover. Løsningen har også mottatt en rekke internasjonale priser for sin funksjonalitet og brukervennlighet, ifølge pressemeldingen.

- Vi har vurdert en del samarbeidspartnere på dette området, og dette var ganske enkelt den beste vi fant, sier Mjøs.